Om rasen

Frankie ”Drakedram The Best Man”

En Pomeranian är en liten robust hund som behöver samma uppfostran som vilken annan hund som helst.

En Pomeranian fängslar med sin vackra päls som står ut från kroppen pga. den rikliga underullen. Särskilt imponerande är den kraftiga manliknande kragen runt halsen och den yviga svansen som bärs kavat över ryggen. Det rävlika huvudet med de pigga ögonen, de små spetsiga och tättsittande öronen ger spetsen dess unika och karakteristiska, käcka utseende.

En Pomeranian skall alltid vara uppmärksam, livlig och mycket tillgiven sin ägare. Rasen skall vara mycket läraktig och lätt att fostra. Dess lättsamma, glada väsen och brist på jaktlust gör den idealisk som sällskaps- och familjehund och som väktare av hus och hem. Rasen är varken ängslig eller aggressiv. Typiskt för rasen är en päls som står emot väder och vind, robust kroppsbyggnad och lång livslängd.

”Jag upplever Pomeranian som en glad hund med en positiv inställning. Den är väldigt tillgiven och social och den fungerar utmärkt i en större flock, både med hundar och människor. Den passar till mycket då den är väldigt anpassningsbar. Det är en vacker ras med pigga ögon och fantastisk päls.”

För att läsa mer om rasen gå gärna in på SKK och här nedan finns några bra länkar.

Rasstandard

Svenska pomeranianklubben

Domarkompendium

%d bloggare gillar detta: